Kuracie na smotane a karlovarská knedľa je skvelým slávnostným obedom 🙂 Za recept ďakujeme pani Máriú
Recept na knedľu: 7 rožkov, 4 vajcia, 210 ml mlieko, 2 PL olej, 50 g polohrubá múka, 50 g detská krupica, soľ, petržlenová vňať. Rožky pokrájať na kolieska, v mlieku rozšľahať 4 žĺtky, olej,soľ, zaliať rožky, premiešať, pridať múku a petržlenovú vňať, premiešať, na koniec zľahka vmiešať sneh zo 4 bielkov.
Zabaliť do potravinovej fólie a dať variť do vriacej vody 15 min, potom obrátiť a ešte 15 min. Ja som robila iba polovičnú dávku, pre dvoch stačí jedna knedľa.
Recept na kura na smotane: kura som pokrájala, stehná, prsia, skelet som odložila. Na olivovom oleji som prudko opiekla mäso zo všetkých strán, vybrala a odložila, na výpeku som restovala cibuľu,
cesnak, pridala som kúsok masla a mletú červenú papriku, pomiešala, vložila mäso, osolila , okorenila čiernym korením, pridala som bobkový list, podliala troškou vývaru a nechala dusiť.
Keď bolo mäso mäkké, priliala som smotanu 30 %, v ktorej som vymiešala 1 čl hl. múky, nechala som to prebublať a dochutila 1 čl citrónovou šťavou.