Tento krehký koláč je taký, ktorý skúsené gazdinky zvyčajne pripravujú od oka. V prípade, že sa považujete za nováčikov, pripravte si ho podľa nasledujúceho receptu.
Môžete experimentovať s náplňou a pridať ďalší džem. Hlavné je, aby mal kyslosť, ktorá sa skvele hodí ku sladkému cestu, čím vytvoria jedinečnú chuť výsledného dezertu.
Ingrediencie
- 225 g hladkej múky
- 3 pl smotany
- 100 g cukru
- 1 vajce
- 1 čl prášku do pečiva
- 150 g masla
- 300 g ríbezľového džemu
Príprava:
- Maslo nakrájajte na kocky. Všetko okrem džemu zmiešajte a vypracujte si vláčne cesto. Vložte ho do chladničky na pol hodinu.
- Polovicu cesta dajte do formy tak, že vyformujete boky a pridáte džem. Zvyšné cesto rozvaľkáme a narežte na pásiky, prípadne ho iba nastrúhajte na strúhadle. Takto pripravené cesto naneste na vrch džemovej plnky.
- Pečte asi pol hodinu pri teplote 180 stupňoch.
Upečený koláč nechajte vychladiť, posypte práškovým cukrom a podávajte s horúcou čokoládou, čajom alebo kávou. Potešte svoje chuťové bunky a podeľte sa o tento recept vašimi priateľmi.
Zdroj: otozh.com.ua