Pripravte si cesnakovú pastu na celý rok, pričom si zachová svoju chuť, arómu a priaznivé vlastnosti!

Cesnak sa často nazýva „prírodný liečiteľ“, pretože je skutočnou zásobárňou vitamínov a úžasným liekom na sezónne prechladnutie. Vďaka svojej chuti a aróme je tiež vynikajúcim doplnkom mnohých jedál. Ak ani vy nedokážete žiť bez tejto zeleniny, ste na správnom mieste!

Tí, ktorí si cesnak sami pestujú, sa neraz stretávajú s problémom zberu a skladovania na zimu. Jedným zo spôsobov, ako v ňom zachovať chuť, arómu a zdravotné výhody, je zmeniť ho na cesnakovú pastu.

 

Na klasickú cesnakovú pastu potrebujete

  • 250 g cesnaku
  • 1 lyžička soli
  • 30 ml olivového oleja
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy

 

Na výrobu pasty budete tiež potrebovať mixér.

Umytý a olúpaný cesnak vložte do mixéra a pomeľte ho. Potom do mixéra pridajte soľ, olej a citrónovú šťavu. Znova všetko dobre rozmixujte a pasta je hotová.

Cesnaková pasta s bylinkami

Potrebujete:

  • 250 g cesnaku
  • 1 čl soli
  • 30 ml rastlinného oleja
  • 1 pl jablčného octu
  • kôpor

Pripravený cesnak vložte do mixéra a rozmixujte. Následne pridajte všetky ostatné ingrediencie a opäť všetko pomeľte. Hotovo!

Hotovú cesnakovú pastu premiestnite do suchých sterilizovaných nádob, na vrch nalejte trochu rastlinného oleja, zatvorte viečkami a vložte ich do chladničky na uskladnenie. Mimochodom, takúto cesnakovú pastu môžete vložiť aj do mrazničky.

Zdroj: sovkusom.ru