Nakladané paradajky bez použitia soli a octu sú vždy čertsvé. Zásobte sa na zimu

Vzhľad a stav paradajok vás prekvapí svojou čerstvosťou, arómou aj konzistenciou.  Ak si ich radi doprajete aj na zimu, vyskúšajte tento zaujímavý spôsob prípravy.

Potrebujete

  • Paradajky
  • Čistú vodu, najlepšie pramenitú

Postup

Paradajky dôkladne umyte a nakrájajte na plátky, no nie príliš tenké.

Plátky paradajok ukladajte do čistých sterilizovaných nádob.

Do pohárov nalejte studenú vodu, ktorá by mala zakrývať všetky paradajky.

Zaváracie sklá zavrite viečkami, postavte ich na utierku v hrnci, pridajte teplú vodou a nechajte sterilizovať od chvíle, čo začnú vrieť – približne 10 minút na 0,5-litrové sklo a 15 minút na 1-litrové sklo.

Tip: V tomto recepte nemusíte prevracať sklá a zabaľovať ich do utierok. Jednoducho len zatiahnite viečka a nechajte ich vychladnúť na stole.

Nálev môžete používať ako základ pre zeleninové polievky. Samotné plátky paradajok sú vynikajúce do šalátov s bylinkami, cibuľou a inou zeleninou.

Zdroj: takjasno