Super knihy na júlové čítanie od Grady

NOC V PARÍŽI

Sandy Baker

Ako dlho sa dá utekať pred láskou?  
Cat sa snaží vyhnúť láske, ako sa len dá. Po nečakanom sexe so svojím spolubývajúcim si objedná zájazd autobusom do mesta lásky. S novými priateľkami, ktoré zažívajú rôzne životné peripetie, spoznáva romantické uličky, kaviarne Paríža, jedlá a architektúru okolitých krajín. Každá z nich potrebuje vypnúť a odreagovať sa od každodenného kolobehu života. Kým Cat predstiera, že problémy mimo dovolenky neexistujú, v jednej romantickej parížskej uličke na ňu čaká prekvapenie, o akom sa jej ani nesnívalo… Nájde Cat odvahu výjsť láske v ústrety? A podarí sa jej napraviť chyby z minulosti? 

Knihu si objednáte na tomto odkaze.

INTELIGENTNÝ INVESTOR

Graham Benjamin, Zweig Jason

Najlepšia kniha o investovaní, ktorá kedy bola napísaná. 

V knihe najvýznamnejšieho investičného poradcu 20. storočia dozviete, ako sa ako investor, maklér alebo investičný poradca vyhnete závažným chybám a aké dlhodobo úspešné stratégie uplatniť pri investovaní. Nadčasové a stále platné prístupy Grahamovej filozofie sú podané formou vhodnou pre laikov a sú doplnené o komentár uznávaného finančného analytika časopisu Money Jasona Zweiga, ktorý aplikuje Grahamove múdre rady, analytické prístupy a výstražné príbehy pre dnešné tržné podmienky. Toto klasické dielo je najdôležitejšou knihou, ktorú kedy prečítate o tom, ako dosiahnuť svoje finančné ciele. Je plná múdrych rád a skúseností. Táto kniha je určená pre skutočných investorov, nie pre špekulantov! Predaných bolo už viac ako milión výtlačkov. Warren E. Buffett ju označil za „jednoznačne najlepšiu knihu o investovaní, ktorá bola kedy napísaná“. 

Knihu si objednáte na tomto odkaze.

ZO ŽIVOTA BÁBOK

TJ Klune 

Každá bábka si zaslúži šancu na život

 
V podivnom domčeku v korunách stromov žijú traja roboti a človek. Victor Lawson je mladý vynálezca, ktorý sa snaží kráčať v  stopách svojho adoptívneho otca, robotického majstra – vynálezcu Gia. Spolu s nimi býva v domčeku úzkostlivý vysávač Rambo a  ironická sestra Ratched. Ich pokojný život naruší deň, keď Victor objaví nového androida odhodeného na vrakovisku. To však spustí sled udalostí, ktoré odhalia dávne a temné Giovo tajomstvo. Tajomstvo, ktoré ho po rokoch dobieha, a  tak je to napokon Victor, ktorý sa so svojimi priateľmi musí vydať na cestu naprieč krajinou, aby Gia zachránil. Pri tom sa však dozvedá skutočnú hĺbku hrozných tajomstiev, ktoré zahaľujú nielen Giovu a Vic torovu minulosť, ale aj dlho utajovanú pravdu o svete, v ktorom Victor žije. 

Knihu si objednáte na tomto odkaze.

MOŽNO ŤA RAZ STRETNEM

Rebecca Yarros

Dokážu prekročiť hranice dvoch rozdielnych svetov? 


Pre Izzy a Natea sú typické stretnutia v najnečakanejších chvíľach. Nezabudnuteľné zoznámenie sa v lietadle, plné spojenia a chémie, ktoré sa takmer skončilo tragicky, sa im vrylo raz a navždy do sŕdc. No potom sa jeden druhému stratili… Osud akoby stál proti nim a zdá sa, že načasovanie nikdy nie je správne. Netušia, kedy sa znovu uvidia a či vôbec. Lenže Izzy sa cíti pri Nateovi tak ako pri nikom inom a nechce oňho prísť. Pre Natea je Izzy zasa to jediné dobré, čo ho v živote stretlo. Je odhodlaný ochraňovať ju aj za cenu, že bude riskovať vlastný život. 

O mnoho rokov neskôr v nich emóciami nabité stretnutie v Afganistane opätovne prebudí staré city. Musia ich však odložiť bokom, pretože Nate, člen elitných špeciálnych jednotiek, dostal za úlohu dohliadať na jej bezpečnosť. Nevypovedané slová a potláčané city vytvárajú medzi nimi čoraz väčšie napätie. Podarí sa im ovládnuť vzájomnú vášeň alebo sa zmení na tikajúcu bombu, ktorá zničí všetko naokolo? 

Knihu si objednáte na tomto odkaze.

PARTIČKA SO STAJNE HVIEZDA

Esme Higgs, Jo Cotterill 

Hravé poníky, nečakané kamarátstva a záhada, v ktorej pôjde o život 

Zoznámte sa s dobrodružnou partičkou, zbláznenou do koní, ktorá sa kvôli záchrane poníka pustí do napínavej detektívky. Citlivá Summer odmalička miluje kone, preto sa okamžite zahľadí do Luny, krásneho fľakatosivého poníka, ktorého míňa cestou do novej školy. No keďže doma nemajú peniaze na rozdávanie, to, že sa na koňoch raz naučí jazdiť, považuje len za smelý sen… Všetko sa zmení, keď si cez prestávku vypočuje rozhovor dvoch dievčat o neďalekej stajni Hviezda. Spoločná láska k tátošom s ľahkosťou naštartuje nové priateľstvá s utáranou Jessie i rebelkou Ellie na vozíčku, ktorá sa vyžíva v detektívkach a surfovaní po internete. Idylku plnú prvých jazdeckých skúseností a starostlivosti o kone však onedlho naruší šokujúca správa – Lunu v noci ktosi ukradol. Podarí sa investigatívnej bande zo stajne Hviezda vysledovať stopy k únoscovi a zachrániť poníka skôr, ako bude neskoro? 

Knihu si objednáte na tomto odkaze.

OPATROVATEĽSTVO – STAROSTLIVOSŤ O KLIENTA V DOMÁCOM PROSTREDÍ A V ZARIADENIACH

Krišková Anna

Opatrovanie je súčasťou života rodiny a má rôzne formy. Podporuje vhodné prostredie pre rast a vývoj detí a pozitívne vzťahy v rámci rodiny. Seniorovi umožní zostať aktívnym a zapájať sa do činností v spoločnosti širšieho okruhu ľudí. Opatrovateľská služba je sociálna služba a úkony realizuje kvalifikovaný personál v rozsahu určených potrieb.  

Domáca opatrovateľská služba ako druh sociálnej služby má svoju charakteristiku. Opatrovanie je tu spojené s neprerušeným pôsobením rodinného prostredia. Realizácia opatrovania, spravidla  individuálnym kontaktom tvárou v tvár, je náročná na osobnosť opatrovateľa.     

V zariadeniach sociálnych služieb sú charakteristiky opatrovania odlišné. Zamestnanci pracujú v tíme, manažment  odborných činností je orientovaný na zabezpečenie potrieb skupín klientov. Pobyt v zariadení a trvalé opatrovanie vyžaduje okrem odbornosti aj rešpekt a úctu ku klientovi.   

Kniha ponúka praktický pohľad na zhody aj odlišnosti pri poskytovaní opatrovania v rodine aj v zariadeniach sociálnych služieb, vrátane príkladov z praxe a správnych postupov pre poskytovanie opatrovania. Je určená rodinám v situácii opatrovania člena domácnosti, opatrovateľom, ktorí vykonávajú denne svoje zamestnanie v rodinách alebo v zariadení sociálnych služieb, a študentom v príslušných odboroch. 

Knihu si objednáte na tomto odkaze.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *