Konečne som našla dokonalý recept na dukátové buchtičky. Krém je krásne zlatistí a buchtičky chrumkavé

Recept:
1 kg polohrubej múky
5 PL cukru
1 KL soli
1 vajce, 2 žĺtka
2.5 dl olej
7 dl mlieko
1 kocka droždia
1 vanilka
citrónová kôra
Postup:


Pripravíme si kvások a nechám vykysnúť.Ostatné sypké suroviny zmiešame,pridáme vykysnutý kvások, mlieko, v ktorom sme rozhabarkovalo vajíčka a vymiešame. Nakoniec pridáme olej.


Vymiesime hladké cesto a nechám 60 minút kysnúť Cesto si potom rozdelíme na niekoľko častí. Spracujeme do buchtičiek. Z každej buchtičky ušúľam valček a ten pokrájame na malé obdĺžničky,ktoré ukladáme na vymastený pekáč.Boky buchtičiek potierame olejom,aby sa nezlepili. Necháme podkysnúť asi 10 minút a pečieme pri 180°do ružova.
Dajú sa robiť aj tak, že si ušúľame 11-12 valčekov dlhých ako je pekáč. uložíme, boky pomastíme a buchtičky režeme priamo na pekáči.Skôr sú urobené.


Krém:
1 liter mlieka , 2 vanilkové pudingy,2 žĺtky, 2 vanilky, 4 PL cukru
1 KL citrónovej šťavy. Uvaríme krém… a buchtičky polejeme…

Back To Top