Červená cibuľa je malým zázrakom. Má priaznivý účikok na pečeň a pomáha v hojení rán

Benefity cibule na ľudský organizmus sú známe už desiatky rokov. Dnes vám prezradíme o liečivých vlastnostiach červenej cibule. Na rozdiel od obyčajnej cibule sa konzumuje omnoho zriedkavejšie. Jedným z dôvodov je aj to, že ľudia vedia len málo o jej zdravotných výhodách.

Nie každý vie, že táto zelenina má jedinečnú kombináciu najužitočnejších vitamínov A, C, B a stopových prvkov. Medzi ne patrí glukóza, maltóza, fruktóza, sacharóza, vápnik, horčík, fosfor, draslík, železo, karotén, prchavé a dusité látky.

синий лук польза и вред

Keďže akékoľvek tepelné spracovanie znižuje množstvo cenných látok pre náš organizmus, lekári odporúčajú jesť túto zeleninu v surovej forme tak často, ako je to možné. Červená cibuľa je na to ideálna – má jemnejšiu a príjemnejšiu chuť v porovnaní s bežnou bielou cibuľou. Obsahuje menej enzýmov, ktoré by jej dodávali horkosť, šťavy z nech prakticky nedráždia sliznice, čo jej dodáva rádovo vyššiu hodnotu ako iným odrodám.

синий лук польза и вред

10 dôvodov, prečo by ste mali začať konzumovať červenú cibuľu

Pomáha pri nedostatku vitamínov a posilňuje imunitný systém

Vďaka celému spektru vitamínov v zmesi bude táto zelenina vynikajúcim pomocníkom v boji proti nedostatku vitamínov. Dostatočné množstvo esenciálnych olejov bude nevyhnutné na liečenie vírusových ochorení či nachladnutia. Ak máte napríklad nádchu, skúste vdychovať vôňu čerstvo nakrájanej cibule.

 

Toto silné prírodné antibiotikum bude účinné aj pri bolestiach v krku. Ak používate cibuľovú šťavu zmiešanú s medom na liečbu infekcie alebo zápalu, môžete pomerne rýchlo dosiahnuť dobré výsledky.

 

Vynikajúci účinok na kardiovaskulárny systém

Draslík, ktorý je jej súčasťou, slúži ako regulátor krvného tlaku a pomáha predchádzať srdcovým chorobám.

 

Normalizuje cholesterol

Konzumáciou surovej cibule vyrovnávate cholesterol a prečisťujete krv.

https://www.instagram.com/p/B9y5KiXnFmW/

Urýchľuje trávenie a zmierňuje zápchu

Vlákna, ktorými cibuľa disponuje, dokážu zbaviť črevá toxínov. Jedením cibule si ľahko poradíte s tak nepríjemným problémom, akým je zápcha.

 

 

Prevencia cukrovky

Červená cibuľa stimuluje tvorbu inzulínu v tele. Preto pri zvýšenej hladine cukru v krvi, najmä pri cukrovke, je potrebné jesť čo najviac tejto zeleniny.

синий лук польза и вред

Zastaví krvácanie z nosa

Vdýchnutie vône čerstvo nakrájanej cibule pomôže vyriešiť problém krvácajúceho nosa.

 

Normalizuje spánok

Červená cibuľa má priaznivý vplyv na centrálny nervový systém, pomáha zmierniť nadmerné napätie v tele a relaxovať. Ak ju skonzumujete ešte pred spánkom, budete môcť ľahšie zaspať a ráno sa zobudíte ako znovuzrodení.

Podporuje hojenie rán

Má nielen protizápalové účinky, ale aj liečivé vlastnosti. Je zvlášť účinná pri popáleninách a hemoroidoch.

 

Priaznivý účinok na pečeň

Cibuľa prispieva k rýchlej obnove pečeňových buniek a chráni ich pred vplyvmi prostredia. Pomáha tiež vyrovnať sa s hlístami a množstvom bakteriálnych či vírusových chorôb.

 

Nakoniec vám ukážeme jedinečný recept na zlepšenie celkového stavu vášho organizmu:

  1. Najemno si nasekajte 0,5 kg cibule, kým sa nezískate kašičku.
  2. Pridajte 400 g cukru (najlepšie hnedého).
  3. Zmes preložte do sklenenej nádoby a nechajte odstáť na desať dní.
  4. Potom ju preceďte a užívajte 1 polievkovú lyžicu 3-4 krát denne.

синий лук польза и вред

Tieto informácie budú určite zaujímavé aj pre vašich priateľov, nezabudnite ich zdieľať aj na vašom Facebooku!

zdroj: sovkusom.ru

Back To Top