Vynikajúce plnené papriky s mletým mäsom! Za toto jedlo vám budú vaši muži ruky-nohy bozkávať!

Pre slovenskú kuchyňu sú veľmi dôležitou a nenahraditeľnou súčasťou všemožné omáčky. Každá sa hodí k inému mäsu a každá z nich má tiež svoj spôsob prípravy. Známa je napríklad paradajková omáčka.

Táto omáčka môže byť podávaná s mäsom, alebo práve s plnenými paprikami, ktoré si môžete pripraviť podľa tohto receptu. Iste si je veľmi obľúbite a zaujmú čestné miesto v zbierke Vašich receptov.

zloženie

  • 500 g papriky
  • 500 g mletého mäsa
  • 200 g ryže
  • 2 cibule
  • 4 drvené strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • 1 plátok chleba
  • 2 ks červeného korenia
  • 5 kociek masla
  • 500 g paradajkovej pasty
  • soľ, korenie, vegeta

Príprava

Odrežte špičku papriky a odstráňte vnútro. Zmiešajte mäso s uvarenou ryžou, nakrájanou cibuľou, drveným cesnakom, vajcom, nakrájaným chlebom, korením a touto zmesou naplňte papriky. Na masle opražte papriky a potom ich podlejte vodou a varte, kým nebude náplň hotová. Nakoniec pridajte paradajkovú pastu a povarte, aby ste vytvorili omáčku. Podávajte s vhodnou prílohou.