Pre slovenskú kuchyňu sú veľmi dôležitou a nenahraditeľnou súčasťou všemožné omáčky. Každá sa hodí k inému mäsu a každá z nich má tiež svoj spôsob prípravy. Známa je napríklad paradajková omáčka.
Táto omáčka môže byť podávaná s mäsom, alebo práve s plnenými paprikami, ktoré si môžete pripraviť podľa tohto receptu. Iste si je veľmi obľúbite a zaujmú čestné miesto v zbierke Vašich receptov.
zloženie
- 500 g papriky
- 500 g mletého mäsa
- 200 g ryže
- 2 cibule
- 4 drvené strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- 1 plátok chleba
- 2 ks červeného korenia
- 5 kociek masla
- 500 g paradajkovej pasty
- soľ, korenie, vegeta
Príprava
Odrežte špičku papriky a odstráňte vnútro. Zmiešajte mäso s uvarenou ryžou, nakrájanou cibuľou, drveným cesnakom, vajcom, nakrájaným chlebom, korením a touto zmesou naplňte papriky. Na masle opražte papriky a potom ich podlejte vodou a varte, kým nebude náplň hotová. Nakoniec pridajte paradajkovú pastu a povarte, aby ste vytvorili omáčku. Podávajte s vhodnou prílohou.