A dnes niečo pre tých,ktorí nedržia diétu a majú radi jedlo z jedného pekáča.
KRTKOVÉ ZEMIAKY
Suroviny:
zemiaky
4 veľké cibule
4 nožičky klobásy
40 dkg slaniny s mäsom
olej, soľ, korenie na zemiaky
syr, tatárska omáčka
zeleninová obloha
Postup:
Cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky. Podusíme ju na oleji, aby trochu zmäkla.
Zemiaky očistíme a nakrájame na hranolky… asi tak jeden zarovnaný pekáč. Klobásu narežeme na kolieska, slaninku na širšie pásiky a môžeme ukladať…
Do vymasteného pekáča uložíme 2/3 zemiakov, ktoré okoreníme korením na zemiaky, potom uložíme podusenú cibuľu, na ňu uložíme klobásku, prikryjeme zvyšnou 1/3 zemiakov a na nich uložíme slaninku.
Plech prikryjeme druhým plechom, vrchnákom, alebo alobalom a dáme do rúry piecť na 200°C asi na 55 minút. Potom zemiaky odkryjeme a dopekáme, kým nie sú mäkké asi 20 minút. Treba odsledovať podľa toho, ako pečie rúra.
Vrch môžeme posypať syrom, alebo tatárkou a obložíme zeleninou.