7-minútový ranný komplex cvikov od čínskeho profesora Li Guilina. Pomôže a uvoľni vaše telo

Profesor Li Guilin verí, že človek môže byť úplne zdravý len vtedy, ak sú jin a jang (protichodné princípy) medzi sebou v úplnej harmónii. Preto vytvoril súbor cvičení zameraných na obnovu a udržanie si harmónie medzi týmito silami. Cvičenia sú veľmi jednoduché a môže ich vykonávať takmer každý.

 

Spoznajte úžasný účinok cvikov aj na vašom tele! Začnite s nimi každé svoje ráno a sme presvedčení, že prvé zmeny pocítite už po prvom týždni.

  1. Začnite trením dlaní. Natiahnite ruky dopredu a začnite si rýchlo trieť dlane v smere hodinových ručičiek, postupne spomaľujte tempo. Zahrievanie dlaní prispieva k harmonickej funkcii všetkých vnútorných orgánov.

упражнения для здоровья кишечника

  1. Hneď ako budú dlane zahriate, okamžite pristúpte k prehrabávaniu vlasov prstami. Masírovaním pokožky hlavy povzbudzujeme naše vnútorné orgány k práci, pretože ovplyvňujeme všetky meridiány nášho tela, ktoré prechádzajú cez hlavu. Pravidelná masáž pokožky hlavy je skvelou prevenciou vrások a zlepšuje krvný obeh, čím sa zlepšuje výživa vlasových folikulov. Li Guilin odporúča „česanie“ vlasov prstami v smere od čela k spodnej časti lebky. Prsty je nutné poskladať tak, aby sa ruka podobala labe tigra. Masáž hlavy zavŕšte krkom, ktorý masírujte už len pomocou dlaní.

упражнения для здоровья сердца

  1. Teraz prejdite k treniu uší. Za týmto účelom si zohrejte dlane tak, ako to je popísané v bode č.1 a následne si začnite palcami trieť celý povrch ušnice. Proces ukončite masážou ušných lalokov.

упражнения для здоровья женских органов

  1. Na našich chodidlách sa taktiež nachádza veľká koncentrácia biologicky aktívnych bodov, preto si neupierajte to potešenie masírovať nohy ešte pred tým, ako sa pustíte do náročného dňa v práci. Urobte si pohodlie a dôkladne masírujte chodidlá po celom ich povrchu.

упражнения для здоровья и долголетия

  1. Potom si ľahnite na podložku, stlačte svaly panvového dna, podržte 2-5 sekúnd a uvoľnite. Cvik zopakujte ešte 10-krát.

упражнения для восстановления здоровья

  1. Cvičenie ukončite státím na jednej nohe. Stačí zavrieť oči, relaxovať, zdvihnúť jednu nohu ohnúť ju v kolene a vydržať 2 minúty na každej nohe. Ak máte zo začiatku problém udržať rovnováhu, limitujte si čas na niekoľko sekúnd a postupne ho začnite zvyšovať.

упражнения для здоровья всего организма

Nie každý dôveruje takýmto metódam liečenia, ale existuje veľké množstvo prípadov, ktoré potvrdzujú, že tradičná čínska medicína dokáže robiť zázraky. Ale ani zázraky sa nedejú len tak, z ničoho nič. Ak niečo chceme, musíme na to vynaložiť všetko naše úsilie.

Ponúkli sme vám tie najjednoduchšie a najvhodnejšie spôsoby na udržanie si dobrého zdravia a to, či im budete dôverovať, je už len na vás. Je dôležité pochopiť, že veľa závisí nielen od vašich činov, ale aj od vášho postoja a viery v to, čo robíte. Máme silný dôkaz, že sila myslenia lieči aj nevyliečiteľné choroby.

zdroj: takprosto.cc

Back To Top