Zeleninový koláč mám hotový hneď a milujú ho aj deti. Je zdravý a chutný

Moja kamarátka to pripravuje často a vždy mi donesie aj ochutnať z neho. Dozvedela som sa že tieto zapekané zeleniny sú podobné ako ovocné koláče len sú oveľa zdravšie.

Prísady:

 

Cesto:

  • 30 dkg hl. múky
  • 10 dkg masla
  • 1 vajce
  • 1 čl soli
  • troška kyslej smotany

Plnka:

  • 30-35 dkg mrkvy
  • 1 brokolica
  • 3 vajíčka
  • 3 pl kyslej smotany
  • strúhaný syr
  • soľ, korenie

+ strúhaný syr na posypanie

 

Príprava:

 

Múku, soľ a maslo (ak použijete maslo izbovej teploty, nechajte hotové cesto stuhnúť v chladničke), vajíčka a trošku kyslej smotany zmiešame a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na rozmer formy. Cesto vložíme do vymastenej a pomúčenej formy a napicháme ho vidličkou. Pečieme pri teplote 180°C asi 10-15 minút.

Medzitým si očistíme a nadrobno nakrájame zeleninu. Môžete pridať aj inú zeleninu podľa chuti. V osolenej v osolenej vode ich mierne povaríme. Scedíme a opláchneme studenou vodou.

Vajíčka rozmiešame so smotanou, pridáme syr podľa svojho výberu, osolíme, okoreníme a nalejeme na zeleninu. Ak je masa veľmi riedka zahustíme múkou. Zeleninovú zmes nalejeme na predpečené cesto a pečieme ďalších 30-40 minút. Nakoniec nastrúhame na vrch syr a zapečieme. Dobrú chuť!

Back To Top