V starej bytovke som si prerobil byt na nepoznanie. Každý si myslí že bývam v novostavbe

Byty z čias socializmu boli kedysi veľkým hitom a prichádzame s nimi do kontaktu až dodnes. Vo väčšine prípadov sú tieto byty už zrekonštruované do modernej podoby a to isté sa rozhodol urobiť aj majiteľ jedného z týchto malých bytov.

V obyčajnom dvojizbovom byte naplánoval kompletnú prestavbu s cieľom aspoň mierne zväčšiť obytný priestor z dôvodu rozumnejšieho využitia priestoru.

Po výpočtoch sa najskôr zbavili vnútorných priečok medzi chodbou, kúpeľňou, kuchyňou a obývacou izbou. Podarilo sa im tak získať ďalší meter štvorcový.

Vďaka tomu má byt priestrannejšiu kúpeľňu so sprchou, práčkou, umývadlom, WC a skrinkou.

Aj keď sa byt stal priestrannejším, majitelia sa snažili vybaviť všetky izby najkompaktnejším nábytkom, preto si ho museli nechať urobiť na mieru.

Domáce spotrebiče mali taktiež menšie rozmery. Výsledkom bolo, že úroveň ich komfortu nebola prakticky ovplyvnená a získali možnosť racionálne využiť dostupné metre štvorcové.

Bodové svetlá a biely lesklý strop umožnil menšie zväčšenie priestoru.

Závesy a nábytok boli vyrobené v tmavohnedých odtieňoch.

Spálňa zostala v rovnakej veľkosti, ale tiež prešla rozsiahlymi opravami. Okná, zásuvky, radiátor – všetko bolo nahradené novým. Steny boli zarovnané pomocou sadrokartónu.

Je potrebné poznamenať, že ak človek nemá vedomosti a potrebné zručnosti na vlastnoručnú rekonštrukciu bytu, takáto transformácia si bude vyžadovať nemalé finančné prostriedky. A bez ohľadu na to, ako veľmi sa budete snažiť, z malého bytu nikdy nevyčarujete kráľovské sídlo.

Výsledok je však pôsobivý, však? . Schátralý byt sa zmenil na pohodlné a moderné miesto, v ktorom je radosť bývať.

 

zdroj:boom.cc