Bohatá úroda reďkoviek prakticky bez práce? Záhradkár nám prezradil trik a potrebujete k nemu len kartón od vajíčok

Máte radi reďkovky? Ja rozhodne! Milujem ich na chlebe s maslom, veľa ich pridávam do najrôznejších šalátov alebo ich nakrájame ako zeleninovú prílohu ku grilovanému mäsku.

Dnes mám pre vás úplne geniálne trik, o ktorý sa so mnou podelil jeden kamarát – je to skúsený záhradník, takže sa mu určite dá veriť, jeho rady zakaždým fungujú. Výsledkom tohto šikovného fígla je bohatá úroda reďkoviek, ktorá vám zaručene vyčarí úsmev na tvári!

Bohatá úroda reďkoviek je snom snáď každého pestovateľa, ktorý si reďkovky vysadí a už sa nemôže dočkať, až začne žať. Na redkvičkách je skvelé to, že im nevadia ani nižšie teploty, hravo si poradí aj s inými neduhmi, ktoré si na ne počasie pripraví a každoročne tak bývajú neoddeliteľnou súčasťou mnohých záhradiek.

Problém je ale v tom, že nie vždy sa zadarí a reďkovky tak koľkokrát máme ohryzené alebo inak znehodnotené. A to je strašná škoda, nemyslíte?

Ja už teraz viem, ako na to, aby na mňa čakala bohatá úroda reďkoviek a to som prakticky nemusela pohnúť prstom. S minimálnym úsilím tak aj vy môžete získať mnoho chutných a zdravých reďkoviek, na ktorej bude radosť pozerať!

Ako na to?
Stačí vám k tomu jediné: zasaďte reďkovky do papierových kartónov od vajíčok. Do každej dierky dajte trochu zeminy, semienka reďkoviek a potom kartón jednoducho položte na záhon.

 

Pamätajte na to, že reďkovky majú rady bohatú zálievku, takže ak nepomôže počasie, alebo v prípade, vysadíte ak si reďkovky v skleníku alebo fóliovníku, musíte sa o zálievku postarať sami. Výhodou pestovania reďkoviek v kartónoch od vajíčok je aj ideálna vzdialenosť medzi nimi, nestane sa tak, že by boli reďkovky vzájomne utláčané.

výsledok po prvom týždni

Back To Top