Prísady :
- 80 dkg kuracích pŕs
- 20 dkg oravskej slaniny
- 15 dkg strúhaného syra
- soľ
- mleté čierne korenie
- petržlenová vňať
- 3 pl kyslej smotany
- 3 pl hladkej múky
- 2 vajíčka
Príprava:
Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu postáť. Kyslú smotanu zmiešame z vajíčkami, soľou, korením, petržlenom a 10 dkg strúhaného syra. Do tejto zmesi zamiešame nakrájané mäso.
Formu srnčí chrbát vymastíme a posypeme strúhankou. Celú formu vyložíme oravskou slaninou tak aby kraje prevísali. Formu následne naplníme mäsovou plnkou a prekryjeme slaninou.
V predhriatej rúre pečieme na 170°C asi 40 minút. Lepšie ak formu položíte na plech , lebo počas pečenia môže vytekať šťava. Po upečení vyklopíme formu /posypeme strúhaným syrom, vložíme nazad do rúry a pečieme do zlatohneda.
Necháme trošku vychladnúť a môžeme krájať.