Nakladané uhorky bez octu vedia byť dokonale chrumkavé a mimoriadne chutné. Hodia sa nielen k prílohám, ale aj hlavným jedlám či šalátom.
Ingrediencie:
- Uhorky
- Kôpor
- 10 plátkov narezaného chrenu
- 10 strúčikov cesnaku
- 80 g soli
- 2 pl alkoholu
Postup:
Do trojlitrovej nádoby dajte kôpor, tretinu cesnaku a chrenu a do polovice uhorky.
Na vrch dajte cesnak a chren, zvyšok uhoriek a zvyšok chrenu s cesnakom.
Do pohára s vodou dajte soľ, premiešajte až do úplného rozpustenia a nalejte do nádoby s uhorkami.
Vrch nádoby doplňte vodou, zakryte to viečkom, pretrepte a nechajte pôsobiť 1,5 dňa.
Zakalený nálev sceďte do hrnca, priveďte ho k varu a znova naplňte nádobu.
Pridajte alkohol a zavrite uzáverom.