Cuketové rolky sú skvelou voľbou najmä v tomto letnom počasí. Ďalším bonusom je, že si tento recept môžete prispôsobiť podľa vlastných preferencií a vždy si tak pripravíte niečo nové.
Potrebujete
- 2 cukety
- 3 vajcia
- 1 pl kyslej smotany
- 3 pl múky
- ½ čl soli
Na prípravu náplne potrebujete:
- 100 g šunky alebo kuracieho mäsa
- 1 paradajka
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, korenie, majonéza, bylinky
- 3 ks taveného syra
Postup
Jednu cuketu nakrájajte na kolieska, druhú nastrúhajte na strúhadle. Obe cukety osoľte a nechajte 5 minút odstáť.
Z nastrúhanej cukety vytlačte prebytočnú šťavu, zmiešajte ju s vajcami, múkou, kyslou smotanou, soľou a korením podľa chuti. Všetko dôkladne premiešajte.
Plech vysteľte papierom na pečenie vylejte naň cuketovú zmes.
Na vrch naukladajte kolieska cukety vysušené od prebytočnej vlhkosti.
Pečte to pri teplote 180 stupňov asi 15-20 minút.
Na prípravu plnky si syr a cesnak nastrúhajte na strúhadle, premiešajte, pridajte bylinky, korenie a majonézu.
Cuketové „cesto“ odstráňte z plechu a nechajte vychladnúť.
Následne ho potrite plnkou.
Kuracie mäso alebo šunku nakrájajte a naukladajte na vrch, pridajte plátky paradajok, môžete použiť rôzne druhy zeleniny a šalát.
Zaviňte si pevnú rolku, zabaľte ju do fólie a vložte ju na pár hodín do chladničky.
Rolku nakrájajte na plátky a poukladajte na misu. Môžete to konzumovať s rôznymi pikantnými omáčkami.