Toto je najlepší recept na boršč. Takto ho robí 90% rusov a žiaden recept nebol lepší

Každý, kto už aspoň raz ochutnal boršč vie, že by mal byť hustý, sýty a bohatý na krásnu farbu červenej repy.

Skutočnosť je ale taká, že boršč nemusí byť jasne bordový alebo červený: to nijako neovplyvňuje chuť.

Ale čo keby ste chceli zdokonaliť svoje kulinárske umenie? Ak chcete, aby bol váš boršč červenší, ponúkame vám niekoľko jednoduchých pravidiel a tipov, ako zachovať sýtu farbu boršču.

Fotobanka s bezplatnými fotkami na tému atraktívny, boršč, cesnakPexels

Čo určuje farbu boršču?

Ak chcete získať červený boršč, musíte vyriešiť isté veci. Často sa stáva, že bordová farba počas varenia a svetlooranžová farba na konci.

Všetko spočíva v samotnej repe. Existujú tri hlavné „cviklové“ pravidlá.

  • Zelenina dlhým tepelným spracovaním stráca farbu. Možno pridávate repu skoro, alebo len dusíte boršč príliš dlho? Skúste pridať repu 10-15 minút pred dokončením.
  • Boršč opakovaným zahrievaním stráca svoju bohatú farbu. Pokúste sa ho zohriať rýchlo a po častiach. Najlepšie v mikrovlnke.
  • Červený boršč vyžaduje špeciálne odrody repy. Môžete použiť napríklad šalátovú repu (tmavo-bordovú).
Fotobanka s bezplatnými fotkami na tému beetroots, čerstvý, chioggia repa                                                          Pexels

Ako pripraviť výrazný boršč?

Je mimoriadne jednoduché pridať do tohto jedla chuť, ktorú chcete. S týmito trikmi sa jednoducho stanete odborníkom vo svete boršču.

Cviklu si vopred upečte v rúre. Potom ju nastrúhajte a pridajte do hrnca 5 minút pred koncom varenia. Cvikla týmto spôsobom nestihne stratiť farbu a jej chuť bude výraznejšia.

Samostatne opečte repu, cibuľu a mrkvu. To pomôže, aby si repa zachovala farbu a nezafarbila ostatné ingrediencie.

Ak ste zvyknutí všetko spolu restovať, tak na záver pridajte trochu cviklovej šťavy.

Pri dusení repy nalejte do hrnca lyžicu citrónovej šťavy (môžete nahradiť octom). Kyslosť udržuje repu jasne červenú.

Počas pečenia cvikly pridajte 1-2 lyžice masla. Vďaka tomu bude boršč nasýtenejší.

https://www.instagram.com/p/CXPEAQNKNbe/

Ak je to potrebné, do dusenej repy sa môže pridať cukor a paradajkový pretlak. Tým sa zachová aj farba.

Cviklu duste v slanom náleve. Vhodná je uhorka aj kapusta či paradajka. Okrem zachovania farby dodajú pokrmu ešte výraznejšiu chuť.

Pre mnohých je boršč obľúbený medzi všetkými polievkami na svete. Správne uvarený boršč je sýty, chutný a voňavý – je hriech si ho nezamilovať!

 

Zdroj: sovkusom.ru
Back To Top