Najúčinnejšie je u mňa škoricové hnojivo na rastlinky. Nasypte ho do rastlín a budete mu ďakovať

Každý dobre pozná chuť a vôňu škorice. Je pikantná, chutná a veľmi sýta. So škoricou sa každé pečenie zmení na kulinársky zážitok. Škorica však má aj iné využitie! Môže sa stať vynikajúcim hnojivom pre izbové rastliny.

Ako a čo hnojiť škoricou?

Je to jednoduché: pár štipiek v každom kvetináči a rozkvitne aj kaktus! Škorica je práve ten stimulátor rastu, ktorý aktivuje ich kvitnutie. Ide o veľmi silné antiseptikum, pretože po použití škorice bude imunita ktorejkoľvek rastliny lepšia.

Toto korenie poslúži ako ekologické riešenie, ak ste proti používaniu rôznych chemikálií na hnojenie: stačí raz za mesiac posypať škoricou pôdu v kvetináči. Polievajte ako obvykle.

Pri miernom osvetlení, zalievaní a hnojení pôdy budú izbové rastliny chránené pred akoukoľvek chorobou.

Fotobanka s bezplatnými fotkami na tému aróma, aromatický, bylinka                                                            Pexels

Ako pripraviť škoricový roztok?

V zime domáce kvety potrebujú najmä hnojivo a vlhkosť. Na tieto účely sa používa roztok škorice a čistej vody. Polievkovú lyžicu škorice zalejte litrom usadenej vody a nechajte pár dní odstáť. Do každého kvetináča nalejte dve polievkové lyžice tohto roztoku.

Aj keď to môže byť zvláštne, škoricový roztok je jedným z najsilnejších hnojív. V zime sa však neodporúča používať ho viac ako raz za mesiac.

V lete používajte častejšie – dvakrát mesačne. Príjemná vôňa škorice stimuluje mozog, preto je hnojenie škoricou prospešné nielen pre rastliny, ale aj pre človeka. Vďaka tomu sa budete cítiť oveľa zdravšie a aktívnejší počas celého pracovného dňa.

Škorica bude užitočná aj v záhrade pre sadenice a záhradné rastliny. Poskytne tiež vynikajúcu ochranu proti hmyzu a škodcom, ako sú hlodavce a mravce. Mušky neznášajú vôňu škorice.

Použili ste niekedy takéto hnojivo alebo poznáte lepšie metódy? Napíšte  nám do komentárov na Facebooku!

 

Zdroj: sovkusom.ru