Primár Kulkovský: ,,Politici využívajú svoj status “nadčloveka” pri každom vyšetrení.“

Milan Kulkovský, primár interného oddelenia Nemocnice s poliklinikou v Považskej Bystrici, sa v posledných mesiacoch angažuje v predostieraní reality fungovania slovenských nemocníc počas pandémie koronavírusu.

Najnovšie ho prekvapila reakcia predsedu NR SR Borisa Kollára, ktorému sa vraj pozdáva Orbanovský model riešenia pandémie.

Orbanovský model je postavený na vyčlenení 6-7 tisíc lôžok pre Covid pacientov s tým, že by sa uvoľnili všetky opatrenia.

Primár v príspevku na sociálnej sieti konštatuje, že Slovensko má už aktuálne maximálne 3 800 lôžok, pričom starostlivosť o nekovidových pacientov je už obmedzená v maximálnej možnej miere.

Nekovidoví pacienti sa v mnohých slovenských nemocniciach tlačia ako sardinky, šiesti na izbách, ktoré sú určené pre štyroch, bez ohľadu na pohlavie. V príspevku sa vyjadril k stavu nemocníc nasledovne: ,

,Desaťročia staré nemocnice, z ktorých väčšina je “protipandemicky” vybudovaná tak, že desiatky pacientov majú jedno sociálne zariadenie a protiinfekčné opatrenia znamenajú to, že vám dajú pojazdné WC k posteli.

Politici by mali zdravotníkom, ktorí sú ochotní v takýchto stredovekých podmienkach pracovať, bozkávať ruky a nohy. A nie naopak. Zatvárať ich a v diskusiách dokazovať, že o stave nášho zdravotníctva nemajú ani šajnu. A nečudujem sa tomu.

Pri každom vyšetrení využívajú svoj status “nadčloveka” a očakávajú, že si z ich prítomnosti každá sestra a lekár minimálne cvrkne do bielych gatí.“ Politici vraj využívajú nadštadardné podmienky, ku ktorým sa bežný človek nedostane.

V nemocnici si doprajú čajíky varené časťou háremu, nadštandardný prístup celého personálu s americkým “nenúteným” úsmevom a na vyšetrenia sú uprednostnení do niekoľkých hodín.

Aj napriek tomu, že mnohí politici si myslia, že ich voliči sú nesvojprávni a hlúpi, medzi Slovákmi sa nachádza mmnožstvo inteligentných ľudí, ktorým politici nemôžu hovoriť hlúposti, ktorým by uverili. Primár dodal:

,,A čo personál pre tých 7000 covid lôžok? Už teraz mnohí meľú z posledného a keď sa im niečo nepáči a posťažujú sa, odvezú ich policajti. A keď konečne odvezú aj jedného z najväčších odporcov protipandemických opatrení, neurobia nič iné, než výbornú prácu pre jeho marketingový tím.

Policajti toho pána odviezli na prvé miesto v ďalšom prieskume. Mučeník, ktorému národ sadol na lep.“

Zdroj: Facebook/Milan Kulkovsky blog