Zdravotná sestra bola obvinená z výroby falošných očkovacích preukazov

Federálny úrad USA uviedol, že Tammy McDonaldová (53) vyrábala falošné očkovacie preukazy pre ľudí, ktorí sa nechceli zaočkovať vakcínou proti Covid-19 . Podľa federálnych úradov bola zdravotná sestra v Columbii v Južnej Karolíne obvinená z výroby falošných očkovacích preukazov proti Covid-19.

Sestra údajne vyrábala očkovacie preukazy medzi 20. júnom a 28. júlom. Podrobnosti uviedla v piatok v tlačovej správe americká prokuratúra pre oblasť Južnej Karolíny.

Keď sa v októbri pýtali zdravotnej sestry na preukazy, McDonald klamala vyhlásením, že nemala prístup k očkovacím preukazom Covid-19 a že nikdy nepredložila falošný alebo nepresný očkovací preukaz.

McDonald, vedúca zdravotných sestier v kvalifikovanom ošetrovateľskom a rehabilitačnom centre, bola obvinená z dvoch prípadov výroby falošných očkovacích preukazov. Federálny úrad ju obvinil aj z falošnej výpovede federálnym vyšetrovateľom.

V piatok ju právoplatne obvinili, no ona aj napriek tomu vyhlásila, že je nevinná. Dostala kauciu 10 000 dolárov.

Ak bude McDonald odsúdená, hrozí jej až 15 rokov väzenia za každý prípad výroby falošného preukazu a päť rokov za klamstvo federálnym predstaviteľom.

Derrick L. Jackson z Úradu generálneho inšpektora ministerstva zdravotníctva a sociálnych služieb uviedol, že správanie tejto zdravotnej sestry zavádzalo a ohrozovalo verejnosť.

,,Naďalej sme odhodlaní spolupracovať s našimi partnermi v oblasti presadzovania práva pri vyšetrovaní jednotlivcov, ktorí využívajú pandémiu pre osobný prespech,“ uviedol vo vyhlásení.

Zdroj: nbcnews.com