Po ochutnaní prvého tejto plnenej placky sa už nebudete vedieť zastaviť. Čerstvé, mäkké, syrové a zemiakové placky sa pripravujú mimoriadne jednoducho na obyčajnej panvici.

Ingrediencie:
- 140 g múky
- 1 lyžička soli
- 90 ml mlieka
- 10 g masla
- 2 stredne veľké zemiaky
- 30 g majonézy
- 200-300 g tvrdého syra (napríklad čedar)
Postup:
Z múky, soli, mlieka a mäkkého masla vymieste vláčne cesto. Počas prípravy plnky ho prikryte a nechajte odpočívať v chlade.

Zemiaky uvarte, roztlačte na kašu, pridajte majonézu a premiešajte.

Cesto rozvaľkajte na placku, pridajte polovicu strúhaného syra, navrch poukladajte zemiaky a posypeme zvyšným syrom.

Okraje cesta zhora v strede pritlačte, vyvaľkajte valčekom na veľkosť panvice. V predhriatej panvici na strednom ohni opečte placku z oboch strán do zlatista.


Podávajte horúce, kým je syr ešte roztopený. Prajeme vám dobrú chuť!