Nebudete sa jej vedieť dojesť. Chutná nadýchaná placka so zemiakmi a syrom

Po ochutnaní prvého tejto plnenej placky sa už nebudete vedieť zastaviť. Čerstvé, mäkké, syrové a zemiakové placky sa pripravujú mimoriadne jednoducho na obyčajnej panvici.

Ingrediencie:

  • 140 g múky
  • 1 lyžička soli
  • 90 ml mlieka
  • 10 g masla
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 30 g majonézy
  • 200-300 g tvrdého syra (napríklad čedar)

Postup:

Z múky, soli, mlieka a mäkkého masla vymieste vláčne cesto. Počas prípravy plnky ho prikryte a nechajte odpočívať v chlade.

Zemiaky uvarte, roztlačte na kašu, pridajte majonézu a premiešajte.

Cesto rozvaľkajte na placku, pridajte polovicu strúhaného syra, navrch poukladajte zemiaky a posypeme zvyšným syrom.

Okraje cesta zhora v strede pritlačte, vyvaľkajte valčekom na veľkosť panvice. V predhriatej panvici na strednom ohni opečte placku z oboch strán do zlatista.

Podávajte horúce, kým je syr ešte roztopený. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: cpykami.ru