S rodinou a priateľmi na Vianoce nepočítajte. Vláda schválila zakáz návštev

Už od dnešného dňa platia nové nariadenia, ktoré majú zabrániť nekontrolovateľnému šíreniu koronavírusu na Slovensku.

Aj napriek tomu, že opatrenia sa pre zaočkovaných a testovaných zmiernili, stále existujú obmedzenia, ktorými by sme sa mali riadiť. Na Slovensku aj po uvoľnení opatrení stále pretrváva núdzový stavzákaz vychádzania.

Pandemická komisia a vláda rozhodla o otvorení zatvorených obchodov. Okrem obchodov sú otvorené už aj základné služby starostlivosti o ľudské telo, lyžiarske strediská a vleky, ktoré však budú fungovať s maximálnou kapacitou 25 %.

S obrovskou kritikou sa však stretlo nariadenie, ktoré potvrdil aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Lengvarský zdôraznil, že návštevy rodinných príslušníkov budú počas vianočných sviatkov prísne zakázané. Minulý rok mohli slovenské rodiny fungovať v bublinách, ktoré tento rok vláda nepovolila.

Počas blížiacich sa sviatkov bude možná aj návšteva kostola a konať sa budú aj bohoslužby. Bohoslužby budú limitované maximálnym počtom ľudí.

V kostole bude môcť byť maximálne 30 ľudí, resp. jedna osoba na 25 metrov štvorcových. Okrem duchovného vyžitia bude prístupné aj to telesné – otvorené budú aj posilňovne, kde bude môcť cvičiť maximálne jedna osoba na 25 metrov štvorcových.