Pripravte si chutnú omáčku, ktorá sa skvele hodí k mäsovým aj bezmäsovým pokrmom. Rýchlo a jednoducho!
Čo na to potrebujete?
- 2 pl slnečnicového oleja
- 1 pl masla
- 1 pl paradajkovej pasty
- 2 pl pšeničnej múky
- 500 ml vody
- 1-1,5 pl smotany
- Soľ, čierne korenie, cukor – podľa chuti
Postup
Maslo rozpustite na miernom ohni. Môžete do neho priliať trochu oleja, ak by sa začalo pripaľovať. Následne pridajte pšeničnú múku a premiešajte.
Osmažte múku do zlatista a potom pridajte paradajkovú pastu. Znovu premiešajte a pridajte 500 ml vody.
Osoľte a okoreňte – môžete pridať sušený kôpor, petržlenovú vňať, cesnak prípadne oregano a mletú papriku.
Do omáčky pridajte trochu cukru, aby sa vyvážila chuť. Všetko dôkladne premiešajte, aby vám nevznikli žiadne hrudky. Na konci varenia pridajte kyslú smotanu a opäť premiešajte.
Omáčka je hotová! Môžete ju pridať k zemiakovej kaši alebo k šťavnatým fašírkam. Ak vás tento recept oslovil, zdieľajte ho s vašimi priateľmi na Facebooku!