Famózny dezert len z pár ingrediencí. Keď ho vytiahneme z chladničky je božský

Čokoládové koláče sú jedným z najobľúbenejších dezertov a ak sa ešte dajú ľahko pripraviť, okamžite sa stanú jasnou voľbou.

Čo na to potrebujete?

  • 1 kg kyslej smotany
  • 700 g sušienok
  • 100 g masla
  • 150 g cukru
  • vanilkový cukor

Poleva:

  • 100 ml mlieka
  • 2 pl kakaa
  • 50 g masla
  • 3 pl cukru

Postup

Budete ešte potrebovať studenú sladkú kávu – na namáčanie sušienok

Kyslú smotanu zmiešajte s maslom, cukrom a vanilkovým cukrom, premiešajte a rozšľahajte mixérom.

Vezmite si formu a naukladajte do nej vrstvu sušienok, ktoré najskôr ponamáčajte do kávy.

Potrite ich smotanovým krémom a pridajte druhú vrstvu sušienok. Takto si vyformujte celý koláč.

Na polevu si zmiešame všetky prísady a za stáleho miešania na miernom ohni vymiešajte hustú konzistenciu.

Nalejte polevu na koláč a vložte na niekoľko hodín do chladničky.

Tip: Na namáčanie môžete namiesto kávy použiť mlieko s cukrom alebo kondenzované mlieko zriedené s vodou alebo med s vodou. Sušienky je možné použiť obyčajné alebo čokoládové, prípadne také, ktoré sú niečím plnené.

 

Zdroj: souspark.ru