Príprava pečene je pre niektorých ľudí ťažká úloha, keďže stačí aj pár sekúnd navyše a výsledkom je tvrdá pečeň, na ktorej si nikto nepochutí nikto. Ak si ju ale pripravíte podľa tohto receptu, dostanete lahodnú kuraciu pečeň s ešte zaujímavejšou náplňou.
Potrebujete:
- 600 g kuracej pečene
- 1 mrkva
- 2 cibule
- 200 g šampiňóny alebo pečiarky
- Olej
- Soľ
Na zálievku:
- 3 vajcia
- 200 g smotany
- 1/3 čl soli
- Čierne korenie
Postup
Pečeň dôkladne umyte a nakrájajte na malé kúsky. Mrkvu nastrúhajte na strúhadle, cibuľu a šampiňóny nakrájajte na kocky. Na panvici si rozohrejte olej a najskôr na ňom speňte cibuľu dosklovita.
Po minúte k nej pridajte mrkvu a za stáleho miešania restujeme ďalšie 2 minúty. Túto zmes následne rozložte na plech. Na druhej panvici si rozohrejte olej a opečte na nej huby – približne 4 minúty. Pridajte ich do plechu.
Na tej istej panvici osmažte pečeň asi 5 minút a naneste ju na huby.
V samostatnej miske si rozbite vajcia a zmiešajte ich s kyslou smotanou, korením a soľou. Výslednú zmes nalejte k pečeni. Plech na pečenie vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte 25 minút.
Tento recept je možné mierne upraviť. Skúste pokrm dochutiť strúhaným syrom 5 minút pred koncom. Prajeme vám dobrú chuť!