Recept: Jednoduchý nápad na obed pre všetkých milovníkov húb a pečene

Príprava pečene je pre niektorých ľudí ťažká úloha, keďže stačí aj pár sekúnd navyše a výsledkom je tvrdá pečeň, na ktorej si nikto nepochutí nikto. Ak si ju ale pripravíte podľa tohto receptu, dostanete  lahodnú kuraciu pečeň s ešte zaujímavejšou náplňou.

Potrebujete:

  • 600 g kuracej pečene
  • 1 mrkva
  • 2 cibule
  • 200 g šampiňóny alebo pečiarky
  • Olej
  • Soľ

Na zálievku:

  • 3 vajcia
  • 200 g smotany
  • 1/3 čl soli
  • Čierne korenie

Postup

Pečeň dôkladne umyte a nakrájajte na malé kúsky. Mrkvu nastrúhajte na strúhadle, cibuľu a šampiňóny nakrájajte na kocky. Na panvici si rozohrejte olej a najskôr na ňom speňte cibuľu dosklovita.

Po minúte k nej pridajte mrkvu a za stáleho miešania restujeme ďalšie 2 minúty. Túto zmes následne rozložte na plech. Na druhej panvici si rozohrejte olej a opečte na nej huby – približne 4 minúty. Pridajte ich do plechu.

 

Na tej istej panvici osmažte pečeň asi 5 minút a naneste ju na huby.

V samostatnej miske si rozbite vajcia a zmiešajte ich s kyslou smotanou, korením a soľou. Výslednú zmes nalejte k pečeni. Plech na pečenie vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte 25 minút.

Tento recept je možné mierne upraviť. Skúste pokrm dochutiť strúhaným syrom 5 minút pred koncom.  Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj:.