Suroviny na cesto:
- 250 g margarínu
- 300 g tekutého medu
- 1 kg hladkej múky
- 4 vajcia
- 2 čl sódy bikarbóny
- 1 hrnček kryštálového cukru
Nakrájajte margarín a zmiešajte ho s múkou, sódou bikarbónou a cukrom. Pridajte med a vajcia. Vymieste si cesto. Rozdeľte ho na 4 rovnaké časti. Každú naukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte 30 minút pri teplote 180 stupňov.
Ingrediencie na jablkovú plnku
- 2 kg jabĺk
- 2x citrónové želé
- 2 pl masla
Jablká olúpte a nastrúhajte na strúhadle. Opečte ich na masle pod vekom približne 5 min. Prisypte citrónové želé, dôkladne premiešajte a smažte ďalšiu minútu. Rozdeľte to na dve časti.
Ingrediencie na smotanový krém
- 500 ml smotany
- 6 lyžíc práškového cukru
- 4 lyžičky želatíny rozpustenej v 60 ml horúcej vody
Vyšľahajte si kyslú smotanu s cukrom. Postupne pridávajte vychladnutú želatínu a pri nízkych otáčkach ešte trochu šľahajte to jednotnej konzistencie.
POSTUP
medový korpus + ½ jablkovej zmesi
medový korpus + krém z kyslej smotany
medový korpus + ½ jablkovej zmesi
Vrch môžete posypať nasekanými orieškami. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: shponder.com