Keď legendárne škoricové slimáky prvýkrát uzreli svetlo sveta, ich tvorcovia si s reklamami ťažkú hlavu nerobili. Jednoducho počas pečenia otvorili všetky okná a dvere cukrárne, aby sa ich skvelá vôňa rozšírila do ulíc.
Vďaka tejto vôni sa začali v pekárni zhromaždili fronty ľudí a niet divu, že tomu tak až doteraz.
Ak radi experimentujete, určite si doma pripravte tieto skvelé jahodové slimáky, ktoré potešia nielen vaše chuťové bunky, ale aj všetkých členov domácnosti.
Čo na to potrebujete?
- 600 g hladkej múky
- 150 ml mlieka
- 150 g jahodového pyré
- 3 vajíčka
- 150 g cukru
- 7 g droždia
- 120 g masla
- 400 g jahôd
- 3 pl kukuričného škrobu
- 3 pl vody
- 150 g smotany
- 150 g smotanového syra (mascarpone)
- Mandľové lupienky
- Práškový cukor
Postup
Začnite rozšľahaním mlieka a jahodového pyré. Pridajte droždie, cukor a vajcia a pravidelne miešajte, kým nezískate hladkú konzistenciu.
Postupne pridávajte múku a vypracujte si cesto. Preložte ho do nádoby vymastenej rastlinným olejom, zakryte potravinovou fóliou a necháme 1 hodinu kysnúť.
Medzitým si umyte jahody, zbavte nepotrebných lístkov a nakrájajte ich na kocky.
Vložte ich do hrnca, podľa chuti dochuťte cukrom a duste pod pokrievkou, kým nezmäknú a nezačnú sa mierne rozpadávať. Kukuričný škrob nechajte rozpustiť vo vode, pridajte ho k jahodám a povarte do zhustnutia. Hotovú náplň nechajte vychladnúť.
Vykysnuté cesto rozvaľkajte na obdĺžnikovú vrstvu. Na vrch naneste plnku – 2 až 3 cm od okrajov a zrolujte.
Zrolované cesto nakrájajte na 12 kúskov, na lepšie prerezávanie môžete použiť nitku. Pripravené kúsky cesta naukladajte na plech a posypte ich mandľovými lupienkami. Prikryte utierkou a nechajte pôsobiť ďalších 20 minút. Pečte ich v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 30 minút.
Nakoniec si pripravte polevu: Vyšľahajte mascarpone spolu s práškovým cukrom a smotanou. Keď sa slimáky upečú, naneste to na vrch, aby tým nasiakol každý jeden kúsok.
Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: sovkusom.ru