Jednoduchý recept, ktorý si môžete pripraviť len za 10 minút či už na obed, večeru alebo na piknik do prírody.
Potrebujete
- 500 g zemiakov
- 100 g šunky
- 2 vajcia
- 50 g syra
- 2 pl múky
- Soľ, korenie, bylinky
Postup
Nastrúhajte zemiaky na strúhadle a vytlačte z nich prebytočnú tekutinu.
Následne k nim pridajte šunku nakrájanú na malé kúsky.
Tip: môžete použiť akékoľvek uvarené mäso.
Pridajte soľ a vaše obľúbené korenie.
Vajcia rozmiešajte vidličkou a nalejte ich do zmesi. Všetko dôkladne premiešajte.
Ak máte radi čerstvé bylinky, nasekajte ich nadrobno a pridajte do „cesta“.
Nasypte múku a premiešajte.
Nastrúhajte syr a primiešajte ho do hotovej zmesi.
Zemiakové placky si osmažte na rozpálenom rastlinnom oleji z oboch strán, kým nenadobudnú zlatistú farbu.
Podávajte s rôznymi omáčkami, výborne sa hodia aj k čerstvým zeleninovým šalátom.
Zdroj: souspark.ru