Recept: Mäsový slimák so syrovou náplňou. Skvelé jedlo bez kopy riadu

Ak hľadáte zaujímavý recept kde využijete mäso, tento slimák je jednoduché a mimoriadne chutné riešenie. Vyskúšajte to raz a okamžite sa stane obľúbeným jedlom vašej rodiny.

Ingrediencie

  • 1,2 kg bravčovej panenky
  • 1 pl dijonskej horčice
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 čl mletej papriky
  • 200 g taveného syra
  • 1 čl soli
  • 2-3 štipky mletého čierneho korenia

Postup

Bravčovú panenku nakrájajte na kúsky, ako na rezne. Naklepte ich a rozložte jeden kúsok vedľa druhého s miernym presahom. Znova ich naklepte, aby sa spojili vlákna.

Pripravte si plnku: V miske zmiešajte očistený a prelisovaný cesnak spolu s paprikou, soľou a korením. Pridajte tavený syr a premiešajte.

Plnku naneste na naklepané kúsky mäsa. Zrolujte ich do rolády, ktorú následne omotajte ako slimáka. „Slimáka“ prepichnite krížom pomocou dvoch drevených špajlí.

Preložte to na plech vystlaný alobalom a na vrch naneste zvyšok plnky. Plech vložte do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečte 40 minút.

Slimák by mal byť pokrytý chutnou zlatohnedou kôrkou. O tom, že je pokrm hotový, bude svedčiť aj ohromujúca vôňa. Syrového slimáka naservírujte na stôl a posypte nasekanými bylinkami. Prajeme vám dobrú chuť.

 

Zdroj: sovkusom.ru