Ak hľadáte zaujímavý recept kde využijete mäso, tento slimák je jednoduché a mimoriadne chutné riešenie. Vyskúšajte to raz a okamžite sa stane obľúbeným jedlom vašej rodiny.
Ingrediencie
- 1,2 kg bravčovej panenky
- 1 pl dijonskej horčice
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 2 čl mletej papriky
- 200 g taveného syra
- 1 čl soli
- 2-3 štipky mletého čierneho korenia
Postup
Bravčovú panenku nakrájajte na kúsky, ako na rezne. Naklepte ich a rozložte jeden kúsok vedľa druhého s miernym presahom. Znova ich naklepte, aby sa spojili vlákna.
Pripravte si plnku: V miske zmiešajte očistený a prelisovaný cesnak spolu s paprikou, soľou a korením. Pridajte tavený syr a premiešajte.
Plnku naneste na naklepané kúsky mäsa. Zrolujte ich do rolády, ktorú následne omotajte ako slimáka. „Slimáka“ prepichnite krížom pomocou dvoch drevených špajlí.
Preložte to na plech vystlaný alobalom a na vrch naneste zvyšok plnky. Plech vložte do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečte 40 minút.
Slimák by mal byť pokrytý chutnou zlatohnedou kôrkou. O tom, že je pokrm hotový, bude svedčiť aj ohromujúca vôňa. Syrového slimáka naservírujte na stôl a posypte nasekanými bylinkami. Prajeme vám dobrú chuť.
Zdroj: sovkusom.ru