Nemáte chuť na mäso? Pripravte si tieto chutné fašírky, ktoré sa hravo vyrovnajú ich mäsovému variantu. Ak hľadáte recept, ktorý má byť nielen chutný, ale aj dopomôcť, aby ste sa vo svojom tele cítili dobre, potom ste na správnom mieste.
Potrebujete
- 400 g filé z bielej ryby
- 70 g ryže
- 1 pl strúhanky
- 1 pl smotany
- 3 pl pšeničnej múky
- Soľ, korenie, petržlenová vňať, mleté čierne korenie
- Olej
Postup
Najskôr si uvarte ryžu. Medzitým si pomeľte ryby cez mlynček na mäso, pokojne aj dvakrát. Takto si môžete byť istí, že nenarazíte na kosť.
Potom do mletej ryby pridajte ryžu a strúhanku. Všetko dôkladne premiešajte.
Pridajte nasekané bylinky, soľ a korenie podľa chuti. Premiešajte a uistite sa, že ryba nie je príliš vodnatá. Podľa potreby pridávajte strúhanku.
Z tejto zmesi si vyformujte väčšie guľôčky, zľahka ich stlačte a vložte do panvice s nahriatym olejom. Opekajte ich z oboch strán do zlatista.
Ak chcete, aby fašírky obsahovali aj vajíčka, na uvedené množstvo vám bude stačiť iba jedno. Môžete použiť akúkoľvek rybu. Kyslú smotanu môžete taktiež nahradiť domácou majonézou. Podávajte ešte teplé, prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: sovkusom.ru