Dnes vám prinášáme jednoduchý recept, ktorý skvele vyzerá a jednoducho nikdy ho nebude dosť. Namiesto baklažánu môžete pridať cukety. Studené chutí tiež a podávať ho môžete aj ako predjedlo.č
Prísady:
- 550 g mletého mäsa
- 50 g namočeného chleba alebo 50 g strúhanky
- 150 g syra
- 80 g parmezánu
- 2 vajíčka
- 3 baklažány
- petržlenová vňať
- soľ
- korenie
Príprava:
Mäso, parmezán, vajíčka a namočený chlieb vložíme do misky, ochutíme a premiešame.
Baklažán umyjeme, očistíme a nakrájáme na dlhé pásiky.
Nakrájaný baklažán opražíme z oboch strán na panvici a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ich poukladáme na pečiaci papier a pokryjeme ich mletým mäsom.
Na vrch položíme na plátky nakrájaný syr a pomocou pečiaceho papiera zrolujeme.
Položíme na pekáč a pečieme v rúre na 180°C asi 30 min.
Dobrú chuť!
zdroj:souspark