Skvelý spôsob, ako zakoreniť ríbezle za 7 dní. Bohatá úroda je na ceste

Ak chcete ríbezle zakoreniť rýchlo a pevne, musíte poznať niektoré spôsoby a nezabudnúť na určite triky. Je možné vylúčiť hnilobu odrezkov a  vyvinúť dobrý a silný koreňový systém už za 7 dní – to je celkom reálne!

Najprv musíte odrezať odrezok s 5 pukmi. Stonka by nemala byť príliš tenká, inak sa z nej vyvinie slabá rastlina. Tajomstvom je, že odrezky by sa mali umiestňovať do vody nie hlbšie ako na 2 cm, potom nebude príliš veľa vody a ku koreňom sa dostane kyslík.

Keď sa voda postupne vyparuje, musíte ju pridávať. Bude stačiť akákoľvek jednoduchá sklenená nádoba. Druhým tajomstvom je medová voda (1 polievková lyžica medu na 1 liter vody), ktorá bude vynikajúcim stimulátorom rozvoja koreňového systému.

Tretie tajomstvo je rozrezať nožom (3 až 4 rezy) dlhé 1,5 až 2 cm v mieste, kde sa budú tvoriť korene. Štvrté a hlavné tajomstvo je konštantná udržiavaná teplota 25 stupňov. Ak chcete pestovať ríbezle iba na parapete, bude to trvať asi 3 až 4 týždne, pretože parapet je studený a voda, v ktorej bude stonka stáť, sa tiež ochladí, je pravdepodobné aj hnitie.

Youtube | Зеленая планета

Ak je udržiavaná teplota neustále v rozmedzí 23 – 25 stupňov, vody v nádobe nie je veľa a stonka nie je príliš tenká, potom doslova za týždeň uvidíte zelené listy a vyvíjajúci sa koreňový systém.

Youtube | Зеленая планета

Vody by malo byť v nádobe s odrezkami toľko, aby sa zabezpečil prístup k kyslíku.

Viac informácií o rýchlom zakorenení ríbezlí nájdete v nižšie uvedenom videu.

 

zdroj: youtube.com

Back To Top