Recept na výrobu domácej salámy. Kupovanie z obchodu sa stane minulosťou

Vyskúšajte si výrobu chutnej domácej salámy, ktorú už nebudete musieť kupovať z obchodu.

Na prípravu potrebujete:

  • bravčové mäso
  • soľ, 20 g na 1 kg mletého mäsa
  • korenie podľa chuti
  • voda, 80 ml na 1 kg mletého mäsa

Postup

Nakrájajte mäso na malé kúsky.

Osoľte a okoreňte.

Tip: Saláma s kvalitným korením je oveľa chutnejšia. Nezabúdajte na cesnak.

Mleté mäso dobre premiešajte a pridajte k nemu ľadovú vodu – opäť miešajte aspoň 3-5minút.

Na stôl položte potravinovú fóliu, rozložte na ňu mleté ​​mäso do tvaru salámy klobásy. Pokúste sa ju pevne pozatláčať, aby nevznikli žiadne prázdne miesta.

Pevne ju zabaľte niekoľkými vrstvami fólie a okraje dobre zviažte. Saláma musí byť hermeticky uzavretá, aby dovnútra neunikala voda.

Vložte ju do hrnca so studenou vodou a pomaly zahrievajte na miernom ohni. Tento proces trvá v priemere 1,5 hodiny. Voda by nemala mať viac ako 80 stupňov, nemala by vrieť. Ak je saláma z kuracieho mäsa, stačí 1 hodina. Pravidelne vypínajte plameň, aby teplota vody nestúpla nad 80 stupňov.

Pripravenú salámu vyberte z hrnca a ihneď preložte do ľadovej vody – nechajte vychladnúť.

 

Zdroj: zdroj