Recept na sýte raňajky alebo obed: Vyprážané rolky plnené kapustovou zmesou

Vyprážané pirôžky s kapustou sú neuveriteľne chutné a pomerne lacné jedlo. Pomocou tohto receptu dokážete nasýtiť celú rodinu.

Na prípravu cesta budete potrebovať:

  • 250 ml vriacej vody
  • 250 ml teplej vody
  • 25 g čerstvého droždia alebo 10 g sušeného
  • 1 ČL soli
  • 1ČL cukru
  • 700 g polohrubej múky
  • 2 PL slnečnicového oleja

Na plnku

  • 500 g kapusty
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • 2 PL paradajkovej pasty
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

Nalejte si vriacu vodu do misy a pridajte do nej 3-4 lyžice múky. Dobre premiešajte. Nechajte pôsobiť 5 minút. Do misky pridajte teplú vodu, soľ, cukor a droždie. Všetky suroviny premiešajte. Vmiešajte zvyšnú múku a vymiešajte si hladké, pevné cesto. Pridajte slnečnicový olej a mieste ručne ďalšie 2 – 3 minúty. Misku s cestom zakryte potravinovou fóliou a nechajte 40 minút odstáť na teplom mieste.

Na prípravu náplne si orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a pridajte k nej nastrúhanú mrkvu. Po niekoľkých minútach vložte do panvice nakrájanú kapustu. Zľahka opražte, potom prikryte a nechajte dusiť 2 minúty.

Osoľte, okoreňte, pridajte paradajkovú pastu a obsah panvice dobre premiešajte. Nechajte dusiť pod pokrievkou na miernom ohni ďalších 12-15 minút

Cesto rozdeľte na 12 rovnakých častí, z každej časti vytvorte guľôčku a potrite ju rastlinným olejom. Zakryte ich fóliou a nechajte 20 minút na stole.

Každý kúsok cesta rozvaľkajte na tenkú obdĺžnikovú vrstvu. Na jeden koniec cesta položte plnku a vyformujte si roládu – okraje pevne zatlačte, aby nič nevytieklo.

Pirôžky zakryte igelitom a nechajte 10 minút postáť.

Smažte ich na rastlinnom oleji z oboch strán do zlatista a môžete servírovať!

 

Zdroj: youtube.com

Back To Top