Originálny trdelník na plechovke upečený v rúre. Chutí skoro ako ten zo Skalice

Z tejto dávky vám vyjde 6-7 kusov! Vydarili sa naozaj dobre, u nás sa stal hneď favoritom!

Prísady:

  • 60 dkg hladkej múky
  • 2 žĺtky
  • 10 dkg roztopenej hery
  • 6 pl práškového cukru
  • 1 droždie
  • 1 čl soli
  • 5 dl mlieka
  • citrónová kôra
  • 1 vanilkový cukor

 

Prípravy:

Pripravíme si kysnuté cesto. Plechovky zabalíme do alobalu a potrieme olejom.

Vyvaľkané cesto nakrájame na 2cm široké pásiky a namotáme ich na plechovky, tak aby sa každý pás trošku prekrýval.

 

Natočené cesto potrieme roztopenou ramou a posypeme cukrom alebo kto čo má rád. Rúru nastavíme na gril a plechovky pečieme postavené na plechu. (ak nemáte gril tak zapnite pečie z vrchu aj zospodu). Ak ich vložíte poležiačky bude treba otáčať. 200°C a treba ich sledovať lebo sú za chvíľu hotové. Hotové trdelníky som zabalila do celofánu.