Ak sa doma nájde suchý chlieb alebo žemľa, tak si pripravte hríbovú slanú tortu!

Najlepšie na tomto recepte je že môžete pridať všeličo čo doma nájdete. Dokonca aj zo zvyšného pečeného mäsa, nezunuje sa vám lebo chute budú zakaždým iné!

PRÍSADY:

  • Suchý chlieb (žemľa, rožok alebo hocičo čo sa doma nájde na tenké plátky)
  • šunka, klobása, syr
  • syr v črievku
  • majonéza
  • červená paprika
  • hríby
  • veľa-veľa strúhaného syra

PRÍPRAVA:

príprava je veľmi jednoduchá: Suchý chlieb, rožok, žemľa alebo bageta nakrájaná na tenké plátky, dobré sú aj čerstvé ak suché nemáte. Ja to robím niekedy aj z toastového chleba. Syr v črievku rozmiešam s majonézou a s červenou paprikou.

Do tortovej formy vrstvím chlieb, rozmiešaný syr, salámu, šunku alebo klobásu, bohato posypem strúhaným syrom a takto opakujem kým mám suroviny. Vrch potriem rozmiešaným syrom, poukladám hríby a posypem strúhaným syrom. Zakryjem alobalom a pečiem 35 minút na 160°C potom odkryjem a pečiem ešte 10 minút.

Dávajte pozor aby vám hríby nezhoreli, nakoniec tortu ozdobím. Je len na vás čo príde a aké chute pridáte.