Jemné a pružné, vzdušné a chutné topiace sa v ústach domáce marshmallows, sa vám určite budú páčiť! Žiadny invertný sirup a ďalšie zložité zložky v recepte, iba jednoduché a cenovo dostupné výrobky, z ktorých je veľmi ľahké pripraviť sladkosť. Vyskúšajte čo najskôr recept na domáce marshmallows – cukríky!
Ingrediencie:
želatína – 10 g;
voda – 60 ml. + 60 ml;
cukor – 220 g;
vanilkový cukor – 5 g;
štipka soli
kukuričný škrob – 20 g;
práškový cukor – 20 g.
Začíname:
- Nalejte želatínu do 60 ml vody, nechajte napučať. Zahrievajte ju vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre, neprehrievajte ju.
- Namažte pripravenú formu rastlinným olejom, položte fóliu a znova namažte olejom.
- V hrnci zmiešajte cukor, vanilkový cukor a soľ. Nalejte 60 ml vody, premiešajte, pomaly nahrievajte a počkajte na úplné rozpustenie cukru.
- Akonáhle sa objavia veľké bubliny, sirup je pripravený.
- Roztopenú želatínu rozmixujte do biela. Potom postupne nalejte cukrový sirup do želatíny a pokračujte v šľahaní. Mixujte, kým nezíska bielu konzistenciu (asi 8-10 minút).
- Premiestnite hmotu do formy, prikryjete fóliou a dajte ju do chladničky na 6 hodín (možno na noc).
- Zmiešajte kukuričný škrob a práškový cukor. Vyberte marshmallows z chladničky, nakrájajte na valčeky a obaľte do škrobu a cukrového prášku.
Dezert je pripravený! Dobrú chuť!
Ďalšie informácie o recepte a spôsobe výroby marshmallows nájdete v nižšie uvedenom videu.
zdroj: Youtube | Еда на любой Вкус