Famózna gaštanová torta. Stačí navrstviť a jesenné pokušenie je na svete

Recept:
4 vajcia, 1 dl oleja
1 PL kakaa, 6 PL kryš. cukru
6 PL polohrubej múky
1 prášok do pečiva

Plnka:
1 zlatý klas, 3 dl mlieka
1 maslo, 4 PL kryš. cukru
25 dkg gaštanového pyré
1 PL práškového cukru

Vrch : šľahačka

 

Postup :

Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a kakaom.Pečieme pri teplote 180°asi 15 minút potom pri 150°asi 10 minút
Zlatý klas uvaríme v mlieku a necháme vychladnúť.Vymiešame palmarín s gaštanovým pyré a práškovým cukrom.

Pridáme k zlatému klasu a vymiešame na krém. Na vychladnutý korpus natrieme džem, potom dáme gaštanovú plnku a na ňu navrstvíme šľahačku. Ozdobíme čokoládou. Necháme v chladničke stuhnúť.

Za recept ďakujeme pani Milke