Prebudí klíčky zo spánku! papriky budú rásť ako z vody – tajný recept od svokry, ktorý používa pravidelne

Už vyše dvoch rokov sa venuje pestovaniu sadeníc. Nikdy by som si nemyslela, že tento proces môže vo mne vyvolať toľko rôznych emócií. Raz ste pyšní na svoje prvé výhonky a čoskoro vás sklame, keď uvidíte, ako vám odumreli. Všeobecne platí, že tento koníček nenechá nikoho ľahostajným!

Prvé výsledky mojej práce, žiaľ, nepriniesli veľa radosti. Sadenice papriky beznádejne zmizli ešte pred výsadbou v záhrade.

Aj keď som urobila všetko správne: pôdu som miešala vlastnými rukami v správnom pomere, semená boli zakúpené vo vysokej kvalite od renomovaných výrobcov – všetko bez úspechu.

подкормка рассады перцев

Nakoniec som sa spýtala na radu od mojej svorky, pretože jej sadenice vždy vyrastú do krásy. Povedala, že používa tajný prostriedok na pestovanie sadeníc. Rozhodla som sa podeliť s vami o toto tajomstvo, aby ste aj vy mohli získať prvotriedne sadenice hneď na prvý krát.

Ukázalo sa, že zázračný stimulátor rastu pre sadenice som mala vždy na dosah ruky! Ide o bežný kvapalný amoniak – prispieva k posilneniu stonky, kompenzuje nedostatok dusíka a stimuluje rast listov.

подкормка рассады до пикировки

Na prípravu roztoku vám bude stačiť zmiešať 1 čajovú lyžičku amoniaku s 1 litrom vody. Roztok následne nalejte na mokrú pôdu a majte na pamäti, že celý proces je nutné vykonať 10 dní po presadení.

Prihnojovanie je nutné zopakovať aj pri výsadbe sadeníc priamo do hriadky. Na vedro s vodou budete potrebovať 10 ml amoniaku. Hnojivo nalejte do hriadky pripravenej na sadenie, potom ju posypte trochou zeminy a následne môžete pokračovať samotným sadením papriky.

полив и подкормка рассады перца

полив и подкормка рассады

Podeľte sa o tento zaujímavý nápad aj s vašimi priateľmi na Facebooku!

Back To Top