Uvarila a pomlela kuracie mäso a pridala pečienku, toto je odvtedy obľúbené jedlo v rodine!

Odvtedy ako som pripravila prvý krát tento recept sa nevieme toho dojesť. Podávam to so zemiakovou kašou a šalátom.

Prísady:

  • 500 g kuracej pečienky
  • 1 ks kuracích pŕs
  • 5 vajíčok
  • 1 cibuľa
  • 1 cesnak
  • 2 Pl kačacej masti
  • zmes korenia na kuracie mäso
  • soľ
  • korenie
  • kôpor
  • ptržlenová vňať

Príprava:

Mäso a pečienky dáme variť do osolenej vody približne na 30 min. (použiť môžeťe aj srdce a žalúdky). Po uvarení necháme vychladnúť. Zomlieme a pridáme 5 vyšľahaných vajec, kôpor, petržlenovú vňať a orestovanú cibuľu a cesnak. Pridáme aj masť a ochutíme soľou a korením. Rukou premiešame ako keď robíme fašírky. Vložíme do formy na pečenie a pečieme pri 180°C 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a nakrájame. Dobrú chuť!