Nepečený dezert zvaný tiramisu existuje v mnohých podobách a variantoch. Každý má svoj najobľúbenejší spôsob, ktorým tiramisu pripravuje. Skúste zmenu a doprajte si tento osviežujúci múčnik tak, ako Vám ho dnes prinášame v našom recepte.
Pokiaľ Vám hlavou vŕtajú surové vajcia, buďte bez obáv. Podľa prieskumov najviac otráv salmonelou vzniklo z vajíčok, ktoré zniesli sliepky chované na farmách. Európska únia však zaviedla rôzne opatrenia, ktorá tak znížila výskyt salmonely pri konzumácii surových vajec. Tortu si jednoznačne zamilujete už po prvom súste a nebudete od neho už chcieť nikdy upustiť.
INGREDIENCIE
lyžice kakaa
500 g mascarpone
400 g piškót
250 ml instantnej kávy
3 lyžice práškového cukru
3 vajcia
Čajová lyžička mandľovej arómy
POSTUP
Pripravte si tortovú formu. Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešajte s cukrom, s mascarpone a s mandľovou arómou. Z bielkov umiešame tuhý sneh. Zmiešajte opatrne s mascarponovou zmesou. Dajte do chladničky vychladiť.
Piškóty ponorte do uvarenej kávy. Vyložte nimi dno. Naneste na piškóty polovicu krému. Na neho opäť poukladáme namočené piškóty. Potrite zvyškom krému.
Tortu zasypte kakaom a nechajte poriadne vychladiť.
Zdieľajte tento super recept na domáce tiramisu aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!
zdroj: bidista.com