Vzala som si len téglik s hráškom, 1 vajce a to, čo som navarila všetci milujú

Originálne hrachové palacinky z konzervy sa môžu podávať na raňajky, obed, ale aj večeru.

Potrebujete:

  • 1 plechovku hrášku
  • 1 vajce
  • 200 g hladkej múky
  • soľ

Postup

Tekutinu z hrášku prelejte do misky a zmiešajte ju s vajíčkom.

Podľa chuti osoľte, pridajte hrášok a premiešajte.

Múku preosejte a po častiach pridajte k zmesi.

Cesto by malo byť husté ako na palacinky, preto budete možno potrebovať trochu väčšie alebo menšie množstvo múky.

Cesto nechajte 5 minút odstáť.

Medzitým si na panvici zahrejte rastlinný olej a pomocou lyžice začnite pridávať cesto.

Vytvorené placky smažte na miernom ohni z oboch strán do zlatista.

Vyložte ich na papierové obrúsky, aby sa zbavili prebytočného oleja.

Podávajte s kyslou smotanou s obľúbenými bylinkami či inými omáčkami.

Zdroj: