Staré zimné čiapky som premenila na nepoznanie

Je pravdou, že mnoho vecí sa časom opotrebujú alebo vyjdú z módy, alebo sa nám jednoducho prestanú páčiť. Každá vec si ale zaslúži dostať druhú šancu, hoci niekedy to môže byť dosť neobvykle. Čo by sa teda dalo vyrobiť zo starých čapíc? Napríklad takýto zaujímavý kvetináč.

Budete potrebovať:

  • čiapku
  • cement
  • PVA lepidlo
  • farbu
  • akrylový lak

Postup

Po výbere čiapky si vyrobte potrebný roztok. Vezmite 1 liter vody, 2-3 lyžice PVA lepidla a 1 kg cementu, všetko dôkladne premiešajte. Pripravenú čiapku vložte do roztoku a dohliadnite na to, aby dôkladne nasiakla. Potom čiapku trochu vyžmýkajte a navlečte ju napríklad na dno päťlitrovej fľaše.

Ak ide o pletenú čiapku, potom je lepšie použiť rám, ktorý zostane v hotovom výrobku. Ako rám môžete použiť plastový kvetináč, vďaka čomu budete môcť meniť tvar. Ak chcete vytvoriť kvetináč s volánikmi, jednoducho navlhčite látku v cementovej zmesi a položte ju na vrch budúceho kvetináča.

Všetko nechajte asi deň sušiť. Potom si pripravte roztok na vonkajšie posilnenie kvetináčov: 0,5 l vody a 2 lyžice PVA lepidla. Aby sa kvetináč zlepil aj zvnútra použite roztok z 0,5 litra vody, 2 lyžíc PVA lepidla a 2-3 lyžíc cementu. Keď je spevnená časť suchá, naneste na kvetináče akrylový lak a nechajte ho zaschnúť.

Kvetináče sú v zásade už pripravené, teraz ich už zostáva len vymaľovať, no nie je to nutnosťou!

Hlavná farba kvetináča môže byť na vrchu mierne tónovaná inou, kontrastnou farbou.

Nižšie si môžete pozrieť podrobné video o tom, ako premeniť staré čiapky na nádherné kvetináče.

 

Zdroj: youtube.com