Recept na kuracie fašírky obaľované v cestíčku plnené maslom mám od mojej mamky a chutí na jednotku

Chutné a šťavnaté jedlo z mäsa, ktoré vám zaberie minimum času na prípravu.

Potrebujete:

  • 1 kg mletého kuracieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 2 vajcia
  • 2 PL kukuričnej múky
  • 2 PL obyčajnej múky (hladká)
  • 2 ČL korenia
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 200 g masla
  • 100 g tvrdého syra
  • Kôpor (voliteľné)
  • prášok do pečiva
  • majonéza podľa chuti
  • rastlinný olej

Postup

Mleté kuracie mäso dochuťte korením, soľou, pár lyžicami majonézy a rozmixovanou cibuľou.

Syr nastrúhajte najemno na strúhadle.

Maslo nakrájajte na tyčinky a „fašírky“ z mletého mäsa. Kúsky masla obaľte v kôpri, vložte ho do stredu fašírky a pomocou fólie vytvarujte rolky. Následne to obaľte v múke.

Ďalšiu fašírku si vytvorte nasledovne: obaľte maslo v strúhanom syre a obaľte ho v mletom mäse. Striedajte to podľa vašich chutí – kúsok masla obalíte buď v kôpre alebo v syre.

„Fašírky“ vložte na 30 minút do mrazničky.

Cestíčko: Zmiešajte vajcia s citrónovou šťavou, soľou, pridajte kurkumu, papriku, sušený cesnak, štvrť pohára vody a kukuričnú a hladkú múku, prášok do pečiva. Vymiešajte cesto – konzistencia redšej kyslej smotany.

Rozohrejte si olej na panvici a zo všetkých strán v ňom osmažte kúsky obalené v cestíčku. Mali by získať zlatohnedú farbu. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: