Chutné a šťavnaté jedlo z mäsa, ktoré vám zaberie minimum času na prípravu.
Potrebujete:
- 1 kg mletého kuracieho mäsa
- 1 cibuľa
- 2 vajcia
- 2 PL kukuričnej múky
- 2 PL obyčajnej múky (hladká)
- 2 ČL korenia
- 2 PL citrónovej šťavy
- 200 g masla
- 100 g tvrdého syra
- Kôpor (voliteľné)
- prášok do pečiva
- majonéza podľa chuti
- rastlinný olej
Postup
Mleté kuracie mäso dochuťte korením, soľou, pár lyžicami majonézy a rozmixovanou cibuľou.
Syr nastrúhajte najemno na strúhadle.
Maslo nakrájajte na tyčinky a „fašírky“ z mletého mäsa. Kúsky masla obaľte v kôpri, vložte ho do stredu fašírky a pomocou fólie vytvarujte rolky. Následne to obaľte v múke.
Ďalšiu fašírku si vytvorte nasledovne: obaľte maslo v strúhanom syre a obaľte ho v mletom mäse. Striedajte to podľa vašich chutí – kúsok masla obalíte buď v kôpre alebo v syre.
„Fašírky“ vložte na 30 minút do mrazničky.
Cestíčko: Zmiešajte vajcia s citrónovou šťavou, soľou, pridajte kurkumu, papriku, sušený cesnak, štvrť pohára vody a kukuričnú a hladkú múku, prášok do pečiva. Vymiešajte cesto – konzistencia redšej kyslej smotany.
Rozohrejte si olej na panvici a zo všetkých strán v ňom osmažte kúsky obalené v cestíčku. Mali by získať zlatohnedú farbu. Prajeme vám dobrú chuť!