Tip na dezert: Snickers torta – Najlepšia pochúťka na známu čokoládu z obchodu

Ingrediencie na základ torty

  • 300-350 g sušienok
  • 50 g masla
  • 60-70 ml mlieka
  • 100 g čokolády – horká alebo mliečna

Na krém

  • 500 g smotany (20%)
  • 170-180 g kondenzovaného mlieka
  • 15 g šťavy z citróna
  • 180-200 g arašidového masla

Poleva

  • 50 g masla a mlieka
  • 100 g čokolády

 

Postup

Najskôr si urobte základ: v mixéry si rozmixujte sušienky. V mikrovlnnej rúre si zohrejte mlieko s maslom a pridajte k nim čokoládu. Premiešajte a pridajte to do rozmixovaných sušienok.

Všetko dôkladne premiešajte a základ pre koláč je hotový.

Prejdite k príprave krému: do misky si dajte kyslú smotanu, pridajte zohriate kondenzované mlieko a mixujte mixérom niekoľko minút, kým krém nezhustne. Potom pridajte citrónovú šťavu a pokračujte v mixovaní ešte pár minút.

Po pridaní citrónovej šťavy bude krém hustejší. Následne do neho pridajte arašidové maslo a po premiešaní bude krém hotový.

Najskôr si do odnímateľnej formy dajte polovicu sušienkovej zmesi a zľahka ju zatlačte pohárom alebo lyžičkou.

Ďalej pridajte polovicu krému, potom opäť sušienky a krém. Tortu vložte do chladničky minimálne na 2-3 hodiny, najlepšie na noc.

Po uplynutí tejto doby si pripravte čokoládovú polevu: zohrejte mlieko s maslom, pridajte čokoládu, premiešajte a polevu vylejte na vrch torty. Tortu posielam do chladničky, aby čokoláda stuhla.

Pred podávaním odstráňte odnímateľnú časť formy a koláč posypte nasekanými orieškami. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: otozh.com.ua