Ingrediencie na základ torty
- 300-350 g sušienok
- 50 g masla
- 60-70 ml mlieka
- 100 g čokolády – horká alebo mliečna
Na krém
- 500 g smotany (20%)
- 170-180 g kondenzovaného mlieka
- 15 g šťavy z citróna
- 180-200 g arašidového masla
Poleva
- 50 g masla a mlieka
- 100 g čokolády
Postup
Najskôr si urobte základ: v mixéry si rozmixujte sušienky. V mikrovlnnej rúre si zohrejte mlieko s maslom a pridajte k nim čokoládu. Premiešajte a pridajte to do rozmixovaných sušienok.
Všetko dôkladne premiešajte a základ pre koláč je hotový.
Prejdite k príprave krému: do misky si dajte kyslú smotanu, pridajte zohriate kondenzované mlieko a mixujte mixérom niekoľko minút, kým krém nezhustne. Potom pridajte citrónovú šťavu a pokračujte v mixovaní ešte pár minút.
Po pridaní citrónovej šťavy bude krém hustejší. Následne do neho pridajte arašidové maslo a po premiešaní bude krém hotový.
Najskôr si do odnímateľnej formy dajte polovicu sušienkovej zmesi a zľahka ju zatlačte pohárom alebo lyžičkou.
Ďalej pridajte polovicu krému, potom opäť sušienky a krém. Tortu vložte do chladničky minimálne na 2-3 hodiny, najlepšie na noc.
Po uplynutí tejto doby si pripravte čokoládovú polevu: zohrejte mlieko s maslom, pridajte čokoládu, premiešajte a polevu vylejte na vrch torty. Tortu posielam do chladničky, aby čokoláda stuhla.
Pred podávaním odstráňte odnímateľnú časť formy a koláč posypte nasekanými orieškami. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: otozh.com.ua