Poctivé domáce buchty bez kvapky smotany. U nás idú na odbyt ako teplé rožky

Dnes som musela piecť buchty, bolo treba spotrebovať tvaroh, urobila som aj nutelové a lekvárové rožky.

Recept: 700 g polohrubej múky, štipka soli, 3 PL kryštálový cukor, 1 žĺtok, 125 ml roztopené maslo, kvások : 300 ml vlažného mlieka, 1 čl cukor, 1 kocku droždia.

Múku som preosiala, pridala štipku soľ, cukor, žĺtok, olej a kvások, vymiesila som vláčne cesto, prikryla a nechala kysnúť 60 min.

Potom som cesto premiesila, urobila 3 bochníky, rozvaľkala, nakrájala štvorčeky a plnila tvarohom, nutelou a slivkovým lekvárom.

Tvarohová plnka: 250 g tvaroh, 100 g maslo, 1 žĺtok, 1 PL práškový cukor. Receptom sme sa inšpirovali od pani Márii Palečkovej. 

Back To Top