Rolka z bravčového sadla. Lahodné občerstvenie za cent. Varte dve porcie naraz: takúto masť ste určite nevarili

Pripravte si predjedlo, ktoré si okamžite obľúbite. Milovníci korenistých chutí si môžu pridať viac cesnaku a zmes rôznych paprík.

Ingrediencie

  • 1 kg soleného sadla
  • 1 PL údenej papriky
  • 1 hlávka cesnaku
  • Kôpor a petržlen
  • Korenie

Postup

Sadlo pomeľte v mlynčeku na mäso.

Prelisujte si cesnak.

Rukami si zmiešajte obe predošlé ingrediencie.

Zmes rozdeľte na 3 časti.

Jednu časť si zmiešajte s nadrobno nakrájanými bylinkami, druhú s paprikou a tretiu nechajte tak.

Každú časť zmiešajte s cesnakom.

Na stôl si naukladajte niekoľko vrstiev potravinovej fólie.

Rozmiestnite na ňu vrstvu sadla s paprikou a zarovnajte ju do obdĺžnika.

Vložte na ňu sadlo s bylinkami a zarovnajte.

Tip: Vrstvy môžete rýchlejšie vyrovnať pomocou valčeka.

A nakoniec pridajte tretiu časť sadla.

Zaviňte si tesnú rolku, pomôžte si fóliou.

Rolku zabaľte do fólie, zafixujte okraje a vložte ju na 1 hodinu do mrazničky. Potom bude pripravená na servírovanie. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: souspark.ru