Vyrobte si originálne tienidlo v Boho štýle za pár minút. Bola som prekvapená výsledkom

Boho štýl existuje už viac ako polstoročie, ale na jeho popularite to nič neuberá. Ľudia ho milujú pre svoju nezvyčajnosť a zároveň prirodzenosť a útulnosť. Boho môže dodať každému interiéru príjemnú atmosféru a autenticitu. Skombinujte ho s technikou ​​makramé a vyrobte si takéto efektívne tienidlo na lampu. Aj keď ste ešte neskúšali techniku makramé, určite uspejete, pretože celý postup je veľmi jednoduchý!

Budete potrebovať:

  • bavlnenú šnúru
  • kovový rám na tienidlo
  • tavnú pištoľ
  • nožnice

Najprv sa musíte rozhodnúť, aký tvar bude mať vaše tienidlo. Mimochodom, rám môžete vyrobiť aj samostatne, napríklad z drôtu.

Keď ste si už vybrali materiál a rám, začnite zapletať šnúru, časť po časti. Hrot šnúry zafixujte pomocou lepidla a vrchnú časť rámu jednoducho omotajte. Po ukončení práce zafixujte špičku pomocou tavnej pištole.

Prejdite do ďalšej časti: najskôr na jednej z tyčí uviažte uzol a potom pokračujte aj so zvyšnými tyčkami – šnúru pretáčajte zdola nahor a postupujte smerom doprava. Takto omotáte kostru budúceho tienidla, približne do polovice. Zvyšné tyčky taktiež omotajte pripravenou šnúrkou.

Ďalej si nastrihajte rovnako dlhé šnúrky dostatočnej dĺžky. Majte na pamäti, že najskôr sa budú uväzovať a až potom česať, preto je lepšie, aby boli dlhšie. Oddeľte si posledné 2 rady a uviažte na ne šnúrky pomocou bežnej slučky.

Teraz rozdeľte všetky závesné nite úseku na 2 časti a začnite ich uväzovať našikmo. Vytvorený zvyšný priestor jednoducho vyplňte priviazaním ďalších šnúrok, aby ste zakryli celý rám.

Malo by vám vzniknúť to isté, ako na obrázku. Rovnakým spôsobom pokračujte so všetkými zvyšnými časťami.

Konce visiacich šnúrok dôkladne prečešte kefou alebo tenkým hrebeňom. Potom ich rozdeľte na rovnaké časti a zaviažte tak, aby ste vytvorili strapček. Hotové strapčeky zostrihajte tak, aby boli rovnako dlhé.

Tienidlo je pripravené, zostáva už len vložiť žiarovku!

A nižšie si môžete pozrieť podrobné video o tom, ako urobiť také tienidlo na lampy vlastnými rukami.

 

Zdroj: youtube.com